FMV Temadag om Sammenføjningsmetoder - 31. januar 2013.

Planetarium.jpg

Invitation

Tid og sted:

Torsdag den 31. januar 09.30 – 16.45

Tycho Brahe Planetariet, Gammel Kongevej 10, 1610 København

Hent PDF invitation / program her

Sammenføjningsmetoder
I flere årtusinder har mennesket haft behov for at sammenføje ens eller forskellige materialer, og det har man både gjort mekanisk og termisk.
For eksempel anvendte man allerede i det ældste Egypten manuelle loddeteknikker med ædelmetaller. Ofte starter det med, at teknikkerne anvendes på forsøgsplanet og senere bliver alment anvendte i industrien og dermed i dagligdagen for mange mennesker.
Men hvad er det for teknikker og processer indenfor termisk sammenføjning, der er eller er ved at blive en integreret del af produkter og komponenter i 2013?
FMV har sammensat en temadag, hvor det faglige fokus er rettet mod nogle af de processer, der både i dag og fremover vil spille en stor rolle indenfor sammenføjning.
Det er for eksempel nye anvendelser af laser-teknikken til svejsning af svært stålgods og på-svejsning samt -sprøjtning af funktionelle belægninger til mange industrielle formål. Desuden er der to foredrag, hvor limning som sammenføjningsmetode indgår.
Arrangementet afholdes i Tycho Brage Planetariet, hvor astrofysiker Michael Linden Vørnle, der bl.a. er kendt fra radio-TV, også vil tage os med på en astronomisk rejse til den røde planet Mars, hvor den nyeste viden indgår.


Målgruppe
Kurset henvender sig til alle der i daglig virke arbejder med produktdesign, produktion og sammenføjning af metalliske materialer.

Webside produceret af Hjortlund Medier